UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війна в Україні: до ЗСУ добровільно мобілізувалися близько 1000 жінок

Жодна українка не була мобілізована примусово.

В Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан, що введені через повномасштабне російське військове вторгнення. До Збройних Сил України вступають і жінки, але їх мобілізують лише добровільно. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр під час телемарафону повідомила, скільки жінок записалося до армії з початку повномастабного вторгнення Росії, пише АрмияInform.

Скільки жінок записалися до ЗСУ з 24 лютого

За словами Маляр, починаючи з 24 лютого, коли почалася військова агресія РФ, до армії добровільно мобілізувалися близько однієї тисячі жінок.

«З 24 лютого по сьогодні у нас мобілізовані близько 1000 жінок – це ті, що самі добровільно прийшли і заявили про бажання мобілізовуватись», –  наголосила вона.

Заступниця міністра оборони підкреслила, що в Україні з 2014 року жодна жінка не була примусово мобілізована на військову службу.

Читайте також: Мобілізація в Україні: з якими хворобами не призивають до армії

Маляр доповнила, що станом на сьогодні в Україні не планується внесення змін до переліку професій жінок, які підлягають постановці на військовий облік. Також не йдеться й про обов’язкову постановку на облік.

«Додаткові зміни до нормативно-правових документів, що регулюють ці питання, будуть оприлюднюватись Генеральним штабом ЗСУ», – резюмувала вона.

Нагадаємо, що з початком агресії РФ в Україні поширюється багато неправдивої інформації щодо мобілізації. У Центрі протидії дезінформації спростували найпоширеніші фейки щодо мобілізації жінок в Україні.