UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відстрочка від призову: хто зможе оформити у застосунку «Резерв+»

Роз'яснення дали у Міноборони.

Через війну, яку розпочала РФ, триває загальна мобілізація та воєнний стан. В цей період призову підлягають військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років, які отримують повістки. Але деякі з них можуть отримати відстрочку. Заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» розповіли, хто та коли зможе оформити відстрочку у мобільному застосунку «Резерв+». Про це пише NV.

Читайте також: Воєнний стан: чи можуть мобілізувати чоловіків старше 50 років

Черногоренко пояснила, що у листопаді запрацює функція оформлення відстрочки в «Резерв +». Вона пояснила, що ця послуга не буде доступною для всіх, а лише для трьох категорій осіб з правом на відстрочку.

Так, відстрочку від мобілізації у «Резерв+» зможуть оформити:

За її словами, послуга стане можливою завдяки інтеграції «Резерв+» з державними реєстрами та сервісами. З них застосунок автоматично отримуватиме дані про військовозобов'язаних. Черногоренко пояснила, що, наприклад, для оформлення відстрочки студентам денної форми навчання надсилатиметься запит до реєстру Міністерства освіти й науки.

«Максимально правильно буде не змушувати громадян стояти у чергах, а власне зробити проактивну відстрочку для цих громадян. Автоматичну відстрочку. Тобто як тільки ми отримаємо таку інформацію з відповідних реєстрів, то одразу відобразимо її в «Резерв+». Зараз це в реалізації, і найближчим часом плануємо випустити це оновлення», — резюмувала вона.

Раніше ми писали, чи потрібно жінкам в Україні завантажувати мобільний застосунок «Резерв+».