UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відомо імена всіх "беркутівців", які били людей під адміністрацією президента, - "УДАР"

В опозиції наполягають, що Генпрокуратура і МВС повинні дати правову оцінку побиттю демонстрантів і покарати бійців "Беркута".

Наразі відомо імена всіх бійців "Беркута", які били людей 1 грудня під адміністрацією президента (АП).

Про це в ефірі телеканалу ТВі повідомив голова парламентського комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин - Валерій Пацкан (фракція "УДАР").

"Я, як голова комітету, збираю позачергове засідання. Хочу бачити представників Генпрокуратури, МВС, щоб вони дали реальну оцінку тому, що зараз відбувається", - зазначив Пацкан.

ТАКОЖ: У Гриценка є записи "Беркута", які підтверджують, що розгін Євромайдану було сплановано

За його словами, зараз почалося оприлюднення імен тих "беркутівців", які катували людей. "У громадських активістів, в опозиції є вже всі дані про всіх керівників підрозділів. Є домашні адреси. Дістати їх - не проблема", - зазначив нардеп.

У той же час він поцікавився, як потім цим силовикам повертатися до своїх будинків і дивитися в очі рідним. "Ми не хочемо, щоб у тих "беркутівців" були проблеми вдома. Але за свої злочини вони мають нести покарання", - резюмував Пацкан.

Нагадаємо, відповідальність за силову операцію взяв на себе начальник Головного управління МВС України в Києві Валерій Коряк. Незважаючи на те, що кілька десятків осіб було травмовано в процесі розгону акції, Коряк запевняв, що міліція не була налаштована на агресію.

Раніше президент Віктор Янукович і прем'єр Микола Азаров заявляли, що не приймали рішення про розгін Євромайдану. Азаров також публічно заявив про звільнення Коряка, проте начальник київського главку МВС досі продовжує виконувати свої обов'язки. !zn