UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відновили доставку пенсій і пошти в постраждалі від стихії райони

Через зсув пенсії не змогли доставити в три відділення "Укрпошти".

Доставку пошти в західні області, які постраждали через повінь відновлено, пенсії виплатили 99,7% відділень, повідомляє прес-служба «Укрпошти».

"Станом на ранок 26 червня всі внутрішньорегіональні маршрути з відправленнями Укрпошти вийшли в рейс, і кореспонденція буде доставлена ​​адресатам в населених пунктах Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей. Пенсії та соціальні допомоги виплатили 99,7% відділень", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в три відділення (в Галицькому, Верховинському та Тлумацькому районах) поки не вдалося доставити пенсії через зсув і затоплення доріг. Їх виплатять після відновлення автосполучення з цими трьома населеними пунктами.

Обмеження доставки пенсій були викликані складними погодними умовами, підтопленням ряду населених пунктів в цих областях і порушенням транспортного сполучення.

Читайте також: Повені на Заході України: ГПУ відкрила провадження за фактом екоцид

Як повідомлялося, потоп в західних регіонах України, за оцінками уряду, перевершив за масштабом паводок 2008 року. Надзвичайно критична ситуація в п'яти західних областях України. Івано-Франківська область постраждала найбільше. На ліквідацію наслідків повені на Заході України Кабмін виділив майже 750 млн гривень. Станом на сьогоднішній день підтопленими залишається половина з постраждалих будинків.