UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відносини Грузії та України нормалізуються — Зурабішвілі

Лідер Грузії підкреслила, що у 2022 році відзначатиметься 30-річчя встановлення українсько-грузинських відносин.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила про нормалізацію відносин з Україною під час брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським у Києві в середу.

"23 квітня 2020 року я висловила жаль через проблеми в наших відносинах (Грузії та України - ред.). ...Коли ми (наступного року - ред.) відзначатимемо в Грузії День незалежності, я не хочу, щоб він завершився без висловлення підтримки Україні на знак солідарності", - заявила Зурабішвілі 

За її словами "відносини України та Грузії повертаються до норми, яка ґрунтується на двох головних принципах, а саме віковій дружбі народів та підтримці суверенітету і територіальної цілісності між країнами".

Зурабішвілі каже, що президенти України та Грузії мають обережно ставитися до відносин між країнами.

Вона нагадала, що в 2022 році обидві країни відзначать 30-річчя встановлення українсько-грузинських відносин.

Читайте також: Посол Грузії повернувся до Києва

Нагадаємо, у травні минулого року президент Володимир Зеленський призначив експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.

У посольстві Грузії відразу попередили про те, що таке призначення у Тбілісі можуть розцінити як недружній крок Києва. Своєю чергою прем'єр-міністр Грузії зазначив, що, якщо Саакашвілі увійде до складу українського уряду, то з України відкличуть посла.

Наступного дня після призначення Саакашвілі стало відомо, що Грузія все ж відкликає свого посла для консультацій. Та попри це, очільник грузинського МЗС тоді зазначив, що "Грузія не розглядає розрив дипломатичних відносин або перегляд стратегічного партнерства".