UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кияни просять відмінити сигнал про відбій тривоги

Зареєстровано вже дві петиції.

Киянам не подобається, що про відбій тривоги сповіщують такими ж сигналами, як і при оголошенні тривоги, і просять їх прибрати. Вже дві схожі петиції зареєстрували на сайті Київської міської ради.

Автори петиції наголошують, що сирена на оголошення "Повітряної тривоги" та про її відбій вносить плутанину, особливо це заважає вночі, коли не одразу зрозуміло, чи це сирена про початок тривоги, чи про її відбій.

Тому кияни просять відмінити застосування сирени при оголошенні про "Відбій повітряної тривоги або змінити її на інші сигнали. Одна петиція набрала 975 голосів, інша - 588. У киян ще є понад 50 днів, щоб підписати ту чи іншу петицію. При максимальній кількості 6 тисяч голосів її можуть розглянути.

Раніше повідомлялося про те, що в Дарницькому районі Києва тестують нову систему сповіщення. Нині влада обирає локації для розміщення системи і просить повідомляти, якщо, на думку, жителів, сирена лунає надто гучно. Свої коментарі та побажання просять надсилати на пошту: darn_zverngrom@kyivcity.gov.ua.