UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відключення світла можуть бути коротшими з другої половини серпня — експерт

А восени їх може взагалі не бути. Але за однієї умови. 

Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко вважає, що з наступного тижня ситуація з електроенергією в Україні буде дещо кращою, але скорочення тривалості відключень може відбутися в середині серпня. Під час ефіру на телеканалі "Київ 24" він пояснив, що за кілька днів повинна зменшитися спека, також найближчим часом закінчитися ремонт на деяких енергоблоках, їх введуть в експлуатацію. 

"До кінця серпня очікується дещо незначне зниження тривалості графіків відключень. Але все рівно вони поки будуть достатньо жорсткими, — наголошує Омельченко. — Тільки з середини серпня, я прогнозую, що може бути відчутне зниження тривалості графіків відключень". 

Восени їх може взагалі не бути, припускає експерт, або ж вони будуть мінімальними. Але для цього потрібно, аби припинилися удари по енергооб'єктах. 

Читайте також: У Севастополі окупанти ввели графіки відключення світла «2 через 2»

Нагадаємо, відключати світло українцям у липні-серпні будуть часто, навіть якщо Росія в цей період не обстрілюватиме українську інфраструктуру (що малоймовірно), оскільки в країні накопичився великий дефіцит електроенергії. Детальніше про це пише експерт ZN.UA з питань енергетики Ігор Маскалевич у статті "Розподілена генерація: порятунок потопаючих у руках самі знаєте кого".