UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відключення світла: як про них будуть інформувати українців

У НКРЕКП вдосконалили систему поінформованості для населення.

Через військове вторгнення РФ в Україні тривають бойові дії, а ракетні удари ворога пошкоджують об'єкти критичної інфраструктури. Українці змушені пристосовуватися до відключень світла. У НКРЕКП повідомили, що в Україні почали діяти нові правила інформування населення щодо графіків відключення електроенергії.

Таке рішення ухвалили в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Читайте також: Складна ситуація: як відключення світла впливає на роботу теплиць

Регулятор зобов’язав операторів систем розподілу забезпечити:

Додатково вказано вимоги щодо інформації, яка має міститися у повідомлені про час початку та очікуваного закінчення відповідної перерви електроживлення.

Читайте також: Відключення світла без графіків: НКРЕКУ оштрафувала п'ять обленерго, а ДТЕК готується до судів

Також постачальники електроенергії зобов’язані забезпечити інформування споживачів про наявні можливі ресурси операторів систем розподілу для отримання актуальної інформації про перерви електропостачання шляхом розміщення відповідної інформації:

Операторам систем рекомендовано здійснювати адресне повідомлення споживачів про перерви в електроживленні внаслідок застосування заходів з обмеження споживання за допомогою засобів електронного зв’язку.

Порівняно з початком тижня, в Україні знизилося споживання електроенергії. Як наслідок, дефіциту потужності в енергосистемі немає.