UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відхід ЗСУ до Сіверська знизить ризик оточення з боку РФ – ISW

Напередодні в українському МВС розпливчасто натякнули на "високу ймовірність" захоплення Лисичанська, але водночас констатували, що загарбникам буде важко просуватися повз Слов'янськ і Краматорськ.

Відхід українського війська до Сіверська, що на Донеччині, дозволить ЗСУ дещо послабити ризик оточення з боку російської армії, зазначають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Попри те, що окупантам вдалося зайти в Лисичанськ і просунутися в межах міста, українські військові офіційно не оголошували про виведення військ з Лисичанська. 

Напередодні радник глави МВС Вадим Денисенко розпливчасто зауважив про "високу ймовірність" захоплення Лисичанська, але водночас констатував, що загарбникам буде важко просуватися повз Слов'янськ і Краматорськ на Донеччині.

Водночас речник Нацгвардії Руслан Музичук відкинув повідомлення про те, що російські війська захопили і оточили Лисичанськ.

Читайте також: Біля Лисичанська йдуть запеклі бої, але місто під контролем ЗСУ

 В ISW прогнозують, що під удар найближчим часом можуть потрапити українські позиції в Сіверську, згодом росіяни можуть повернути до Слов'янська і Бахмуту. 

“Відведення українських військ до Сіверська дозволить українським силам знизити ризик негайного оточення, але українські сили можуть продовжити відхід з боями на рубіж біля траси E40 зі Слов'янська в Бахмут", – йдеться у звіті.

Інші висновки щодо українського фронту за підсумками минулої доби:

Нагадаємо, Кремль готує мобілізацію російської економіки та промисловості.