UA / RU
Підтримати ZN.ua

Від старих обшарпаних поштових скриньок до пошти з QR-кодами – ВР ухвалила закон «Про поштовий зв'язок» – Найєм

Ми наблизилися до стандартів Євросоюзу, за якими у низці країн працює пошта.

Лише Верховна рада 263 голосами ухвалила новий закон "Про поштовий зв'язок". Ми рушили від старих обшарпаних поштових скриньок до пошти з QR-кодами, і нарешті зможемо забути, які на смак поштові марки, бо будуть нові електронні.

Про це у своєму телеграм-каналі написав заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

Читайте також: "Укрпошта" обіцяє не припиняти роботу, навіть якщо зникнуть світло та зв'язок

«Ще один крок у бік цивілізації. Пам'ятаєте часи, коли ми перемотували касети олівцем, бо це було швидше? Ось саме з того часу й досі ми з вами жили за нормами поштового зв'язку», - пише заступник міністра.

За його словами, новим законом визначено (до того, закон таких слів навіть не знав!), що таке та як мають працювати:

До того ж, нарешті, з'явилася відповідальність пошти за неналежне виконання своїх обов'язків за новими послугами і, звичайно, відповідальність користувачів за шкоду, заподіяну компанії, якщо у відправленні будуть заборонені речі.

Закон також упорядковує міжнародну доставку (це реальна боротьба з контрабандою) та покладає моніторинг якості надання універсальних послуг поштового зв'язку на нацрегулятору.

«Ми наблизилися до стандартів Євросоюзу, за якими у низці країн працює пошта. Бо цей закон було розроблено на виконання Угоди про Асоціацію з ЄС», — наголошує Найєм.