UA / RU
Підтримати ZN.ua

Від системи "ШЛЯХ" відключили 16 автоперевізників: у чому причина

Відключення тимчасове.

16 перевізників відключено від Системи «ШЛЯХ» за системне порушення військовозобов’язаними правил перетину державного кордону, повідомляє пресслужба «Укртрансбезпеки».

Рішення прийняте Комісією з питань припинення доступу ліцензіатів до Єдиного комплексу інформаційних систем Укртрансбезпеки, до складу якої входять представники Міністерства відновлення, Державної регуляторної служби, Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України.

 Зокрема, від Системи «ШЛЯХ» відключено на три місяці наступних перевізників:

За матеріалами Державної прикордонної служби України, вказані перевізники у період дії воєнного стану були причетні до організації каналів переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон. Особи, яким було організовано виїзд за межі України в якості водіїв автомобільного транспорту, упродовж 60 днів не повернулися в Україну, чим порушили встановлені правила перетину державного кордону.

Як повідомили в «Укртрансбезпеки», на розгляд Комісії подано ще десятки фактів зловживань із внесення даних у Систему. Після перевірки інформації щодо кожного випадку буде ухвалено рішення.