UA / RU
Підтримати ZN.ua

Від початку війни з України виїхало понад 3,3 млн людей — ЮНІСЕФ 

При цьому 1,5 млн з них - діти.

Вторгонення Російської Федерації на територію України змусило понад 3,3 млн українців виїхати за кордон, майже 6,5 млн стали внутрішньо переміщеними особами. Україну з початку війни покинуло 1,5 млн дітей. Про це повідомила виконавча директор ЮНІСЕФ Кетрін Рассел, передає DW.

Зазначається, що за межі України виїхали 3 328 692 українців, з них 58 030 – в п'ятницю, 18 березня. Крім того, станом на 16 березня з нашої країни виїхали 162 тисячі громадян третіх країн.

Близько 90% тих, хто покинув Україну, – жінки та діти. Чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати з України через воєнний стан. Утім для деяких категорій чоловіків існують винятки.

Найбільше біженців з України прибуло до Польщі – загалом понад 2 млн осіб. Молдова прийняла понад 518 тисяч біженців з України, Румунія – понад 359 тисяч, Угорщина – майже 300 тисяч, Словаччина – понад 240 тисяч.

За даними ООН, деякі люди, які виїжджають з України, залишаються в Польщі, Угорщині та Словаччині лише тимчасово. Згодом вони їдуть далі в інші країни Європейського Союзу.

Понад 184 тисячі українців прибули до Росії, а 2,5 тисячі – до Білорусі. Упродовж 21 - 23 лютого в РФ прибули 50 тисяч людей з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей України (ОРДЛО).

Читайте також: Директор Інституту демографії та соціальних досліджень дає рекомендації, як дати роботу біженцям

Раніше у Раді безпеки ООН заявили, що в Європі зараз найгірша криза біженців з часів Другої світової війни.