UA / RU
Підтримати ZN.ua

Від мобілізації в Україні забронювали майже мільйон людей — Міноборони

За словами заступника міністра, зараз мобілізація не забезпечує потреб армії.

На сьогодні близько 930 тисяч людей в Україні заброньовані від мобілізації. Наступного тижня ця цифра перетне позначку в один мільйон, заявив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк під час круглого столу "Законодавчі підходи до бронювання працівників підприємств", повідомляє Forbes.

Він також зазначив, що наразі мобілізація не забезпечує потреб армії. Мобілізований стає солдатом не одразу, а через 3-6 місяців. При цьому на початок цього року росіяни тримали на окупованих територіях України 440 тисяч окупантів, а вже зараз особовий склад ворога налічує 600 тисяч. До кінця року ця цифра сягатиме 800 тисяч, заявив Гаврилюк.

Читайте також: "Від 20 до 50": депутат ВРУ Костенко розповів, чому в Україні треба змінити мобілізаційний вік

За його словами, нормальною є ситуація, коли одна частина суспільства воює, а інша працює на оборону. Заступник міністра оборони зазначив, що економіка України має бути переведена на військові рейки, проте "одиниці підприємств працюють в три зміни". 

На початку серпня Мінекономіки повідомляло, що відстрочку від мобілізації в Україні через бронювання мають близько 615 тисяч військовозобов'язаних чоловіків. Найбільша ця частка в енергетичній галузі (29%) та промисловості (15%).  

Як зберегти баланс між мобілізацією й можливістю бізнесу продовжувати економічну діяльність? Які проблеми, пов’язані з бронюванням критичного персоналу, сьогодні найбільше дошкуляють бізнесу? Як їх розв’язати? Про це читайте в статті кандидата юридичних наук Єфрема Лащука "Порядок бронювання новий, а проблеми бізнесу старі".