UA / RU
Підтримати ZN.ua

Від мобілізації тікають за кордон з «божою» та «медичною» поміччю

СБУ ліквідувало ще чотири канали нелегального виїзду військовозобов’язаних за кордон.

Служба безпеки України ліквідувала ще чотири канали нелегального виїзду за кордон українських громадян призовного віку, повідомляється у телеграм-каналі відомства.

Організатори оборудок пропонували військовозобов’язаним своє сприяння у незаконному перетині кордону за підробленими документами або в обхід контрольно-пропускних пунктів. Вартість таких «послуг» становила від 2 до 15 тисяч доларів. Сума залежала від регіону і терміновості виїзду.

У Дніпрі СБУ викрила місцевого жителя, який «на замовлення» підробляв довідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я.

На Буковині задокументовано протиправну діяльність пастора однієї з протестантських церков. Разом із двома спільниками він допомагав ухилянтам тікати до Молдови через так звану «зеленку».

Читайте також: Пари замість окопу: університети фіктивно беруть ухилянтів на навчання – «Наші гроші. Львів»

На Черкащині повідомлено про підозру директорці приватної клініки. Посадовиця безпідставно оформляла своїм «пацієнтам» пакет документів, що засвідчував нібито наявність у них тяжких захворювань. Потім такі «довідки» подавали до розгляду військово-лікарської комісії.

На Одещині зловмисники пропонували своїм клієнтам «приховані» маршрути перетину кордону в Болградському районі.

За викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Раніше повідомлялося, що ДБР передало до суду справу правоохоронця, який був учасником схеми з нелегального переправлення через кордон чоловіків призовного віку.