UA / RU
Підтримати ZN.ua

Від імені Мамедова відновились дзвінки з фейковими вимогами – Офіс генпрокурора

В ОГП кажуть, що Росія працює по всіх фронтах та пов'язують дзвінки з поданням до МКС аналітичної інформації щодо фактів вбивства та поранення українських військових армією РФ

Від імені заступника генерального прокурора України Гюндуза Мамедова відновились дзвінки з фейковими вимогами. В Офісі генерального прокурора (ОГП) кажуть, що цього разу дзвінки мають характер погроз або бізнес-пропозицій.

“Дзвінки надходять або на особисті номери посадових осіб, або на приймальні керівників органів прокуратури, ректорів вузів, народних депутатів і депутатів Київської міської ради. Сьогодні був день податківців та митників”, - написала речниця відомства Наталя Непряхіна у Facebook.

Вона додала, що зловмисники штучно створили аудіозапис з імітацією голосу Мамедова.

Востаннє таке було у грудні. Тоді ж зареєстрували кримінальне провадження та встановили, що ці дзвінки надходили з окупованого міста Довжанськ (до декомунізації – Свердловськ) Луганської області, а шахраями виявилися, так звані, «службовці управління виконання покарань МВС» Свердловської виправної колонії окупаційної адміністрації РФ. Все це відбувається під керівництвом "МДБ "ЛНР", підконтрольного спецслужбам РФ.

“В грудні дисредитаційна кампанія співпала з рішенням Міжнародного кримінального суду про завершення попереднього розслідування ситуації в Україні в контексті збройного конфлікту з перспективою відкриття повноцінного провадження”, - додала Непряхіна.

Цього разу кампанія співпадає з поданням до МКС аналітичної інформації щодо фактів вбивства та поранення українських військовослужбовців під час Іловайської трагедії та при обороні Донецького аеропорту, а також загостренням ситуації в зоні ООС та в тимчасово окупованому Криму.

“Крім того, через надвисоку активність та численні спроби "зламати" сторінку Гюндуза Мамедова в Твіттері - @MamedovGyunduz, де також була розміщена інформація про Іловайськ та ДАП, а також інтерв’ю Укрінформу з подробицями, аккаунт тимчасово заблокований”, - написала вона, попросивши не виконувати незаконних та сумнівних наказів й повідомляти про фейкові дзвінки.