UA / RU
Підтримати ZN.ua

Від 24 лютого через війну загинули вже 430 дітей

Таку статистику наводять ювенальні прокурори. Найбільше дітей постраждало в Донецькій області, Харківській та Київській областях.

З початку широкомасштабного вторгнення внаслідок бомбардувань, обстрілів і загалом бойових дій загинули вже 430 дітей. 818 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Таку статистику наводять в Офісі Генпрокурора станом на ранок 22 жовтня.

Читайте також: Дорослі та діти: як розмовляти про війну з незнайомими та близькими

Водночас найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 417, Харківській - 260, Київській - 116, Миколаївській - 77, Запорізькій - 69, Чернігівській - 68, Луганській - 64, Херсонській - 57, Дніпропетровській - 31.

У відомстві констатують, що цифри не остаточні, вдалось з’ясувати ще не всі випадки в місцях активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях. Також ще тривають роботи щодо виявлення наслідків воєнних дій та обставин загибелі дітей на нещодавно звільнених територіях.

Переходячи до конкретних випадків, які вдалося з’ясувати останнім часом, в Офісі розповідають про обстріл ворогом 25 лютого с. Новий Бурлук Харківської області. Тоді смертельно було поранено 10-річну дівчинку.

А 16 жовтня внаслідок артобстрілів військами РФ с. Кліщіївка Бахмутського району Донецької області отримав поранення 16-річний хлопець.

Читайте також: Повітряна тривога: чи можна батькам забирати дітей зі школи у цей час

Через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 2663 заклади освіти. 326 з них зруйновано повністю.

Читайте також: У Лимані ексгумували тіла п'яти дітей. Наймолодша дівчинка — 2021 року народження

Надати інформацію про воєнний злочин щодо дитини можна через єдиний доказовий хаб: warcrimes.gov.ua та за телефонами: +380961004438, +380683235856.

«Діти війни» - платформа, на яку можна повідомити та знайти всю інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни РФ проти України.