UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибухи на аеродромі в Криму свідчать про ураження складу авіаційного озброєння – речник Повітряних Сил України

Юрій Гнат повідомив, що аеродром в Новофедорівці окупанти використовували для навчань.

Судячи з вибухів на авіабазі в окупованому Криму було уражено склад з авіаційним озброєнням, оскільки там відбулася серйозна детонація, заявив речник Повітряних сил України Юрій Гнат в ефірі національного телемарафону. Він також повідомив, які літаки розміщувалися на аеродромі «Саки».

«Щодо вибуху, який ми спостерігали у відеоматеріалах, зрозуміло, що вражено склад авіаційного озброєння. Тому, що була серйозна детонація – значить склад таки уражено», – зазначив Гнат. 

За його словами, на аеродромі в Новофедорівці стояли такі російські літаки, як  Су-30М, Су-24, Іл-76. При чому летовище ворог використовував для навчання корабельної авіації висадці на палубу корабля. 

Юрій Гнат підкреслив, що всі аеродроми, розташовані на підльоті до України, небезпечні. І з летовища в Новофедорівці щодня злітали літаки російських загарбників. Хоча вони й не долітають до острова Зміїний, але цілодобово патрулюють у Чорному морі.

Читайте також: Ви отримали перший «дзвінок»: глава Меджлісу звернувся до росіян після вибухів в Криму

Нагадаємо, вибух на військовому летовищі поблизу Новофедорівки російське Міноборони пояснило як «детонацію кількох авіаційних боєприпасів», не назвавши причини. У Міноборони України своєю чергою також відхрестились від удару по аеродрому і лише підкололи росіян за їхні постійні «самодетонації» та «диверсії» фразою: «Міноборони України не може встановити причину займання, однак вкотре нагадує про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях».