UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київ атакували дрони-камікадзе

У жодному разі не фіксуйте та не викладайте в соцмережі місця «прильотів», роботу ППО та іншу інформацію, нагадує глава ОВА. 

Вранці 17 жовтня у Києві знову пролунали вибухи, місто атакували дронами-камікадзе. Ситуацію підтвердив мер Віталій Кличко.

"В результаті атаки дронами, в Шевченківському районі Києва - пожежа в нежитловій будівлі. Працюють пожежні підрозділи. Ушкоджені кілька житлових будинків. Медики - на місці. Інформацію про постраждалих уточнюємо", – проінформував він.

Загалом станом на 9.00 по Києву зафіксовано 4 прильоти, зазначили в КМДА. 

Столицю атакували саме БпЛА-камікадзе, уточнив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Пабліки повідомляють також про цілу серію вибухів, станом на 7.38 – щонайменше чотири. 

"У жодному разі не фіксуйте та не викладайте в соцмережі місця «прильотів», роботу ППО та іншу інформацію, що може допомогти ворогу. Від цього залежить наша з вами безпека!", – нагадує глава ОВА Олексій Кулеба. 

Наразі в центрі Києва перекритий рух транспорту на ділянках кількох вулиць. Мерія закликає не виїжджати у центр  без гострої потреби та не ігнорувати сигналів тривоги.

У чому небезпека дронів-камікадзе?

Вибухової речовини в, наприклад, Шахідах-136 достатньо, щоб завдати досить серйозних руйнувань одному або двом поверхам будь-якої будівлі. У нього досить серйозна бойова частина, і в цьому головна загроза. Майже 40 кг вибухової речовини здатні знищити практично будь-яку важку броньовану техніку, наприклад, танк, зазначає військовий оглядач Олександр Коваленко.

Раніше ми публікували правила, що рятують життя під час ракетних ударів та бомбардувань.

А також як допомогти людині, що опинилася під завалами до приїзду служби порятунку.

Ось деякі поради від Міністерства охорони здоров'я.