UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибух у Карпатах: туристи могли загинути від снаряду Першої світової

Двоє туристів загинули та п’ятеро поранені.

© Нацполіція
© Нацполіція

За попередньою інформацією, в горах у Рахівському районі Закарпатської області вибухнув снаряд часів Першої світової війни, внаслідок якого двоє туристів загинуло та ще п’ятеро  людей госпіталізовано до лікарні з травмами різного ступеня важкості та контузіями, інформує Національна поліція України.

Як зазначають правоохоронці, 15 вересня  до поліції зателефонувала мешканка Івано-Франківської області, яка повідомила, що її чоловік став свідком вибуху у горах на Рахівщині.

 «За викликом прибули рятувальники і слідчо-оперативна група поліції. За результатами першочергових слідчих дій встановлено, що на полонину Григорів, що на горі Кукол, на власних авто приїхала група туристів з Івано-Франківської області. Загалом було 12 людей, серед яких двоє дітей віком 2 та 5 років. На місці відпочинку туристи розмістили намети і почали розводити багаття. Невдовзі на тому місці, де відпочивальники розвели вогнище, пролунав вибух»,  – йдеться в повідомленні.

Відомо, що на вказаній території, де відпочивали туристи, проходила Лінія Арпада. На місці події виявлено вибоїну, що виникла внаслідок вибуху, та уламки металу з корозією, схожі на уламки снаряду часів Першої світової війни.

Правоохоронці відкрили  кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство». В поліції також зазначили, що у справі будуть призначені експертні дослідження, в результаті яких поліцейські з’ясують усі обставини події.

Читайте також: Вибух авто в Дніпрі: стали відомі імена загиблих

Як повідомлялося раніше, ввечері 15 вересня туристи влаштували привал на полонині Під-Берди, поблизу села Вороненка Івано-Франківської області. Під час розведення багаття стався вибух, причина якого наразі не встановлена. Загинули двоє туристів 1982 та 1995 років народження. Троє із чотирьох травмованих перебувають у важкому стані.