UA / RU
Підтримати ZN.ua

Верховна Рада закінчила розгляд усіх відхилених правок до законопроєкту про мобілізацію

У сесійній залі до кінця залишилося менше пів сотні парламентарів.

Уночі 11 квітня у Верховній Раді України закінчили розглядати усі відхилені правки до законопроєкту про мобілізацію, текст якого до другого читання днями узгодив профільний комітет.

На це народним депутатам знадобилося близько 11 годин, повідомив парламентар Ярослав Железняк. Загалом до документа подали 4294 правки.

Читайте також: Якщо українці не мобілізуються в Україні, це доведеться робити вже у Росії — військовий

Засідання тривало після комендантської години, проте розглядати правки залишилося менше пів сотні народних обранців із 401.

Наразі до ранку оголошена пауза, після якої парламент почне голосування за 31 враховану правку і законопроєкт в цілому.

Нагадаємо, комітет Ради з питань з нацбезпеки, за ініціативою головкома ЗСУ Олександра Сирського й після відповідного прохання Кабінету міністрів, прибрав із тексту законопроєкту норми щодо демобілізації та ротації військовослужбовців. Ці питання хочуть узгодити окремим законопроєктом, який має підготувати Кабмін.

Читайте також: Військовим за підписання контракту обіцяють сертифікат на купівлю автомобіля

Кілька десятків відеороликів українською мовою, спрямованих проти мобілізації в Україні, зняла й поширила в мережі РФ. Технологія не нова. Ролики жахливі й огидні. Й це ‒ лише незначна частина інформаційної війни, в якій ми, на жаль, програємо. Тому що саме на наших внутрішніх промахах її будувати найкраще, ‒ пише Леся Литвинова у статті «Мобілізація: ляльки й ляльководи».