UA / RU
Підтримати ZN.ua

Верещук розповіла про складнощі реінтеграції Криму

За її словами цей процес у випадку півострову буде проходити складніше.

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що після деокупації Криму, процес реінтеграції півострова потребуватиме особливого підходу. Про це повідомляє Укрінформ.

"Так, реінтеграція Криму не буде простою. Вона відбуватиметься складніше, ніж реінтеграція інших тимчасово окупованих територій, і потребуватиме окремого підходу. І, можливо, спеціального законодавства. Щодо жорсткості та м’якості: ми маємо бути жорсткими у підходах щодо відновлення української державної влади та у питаннях правосуддя й справедливості", – зазначила вона.

При цьому, додала вона, в питаннях економічної та гуманітарної реінтеграції варто бути гнучкими. Головне, аби не повторити помилок минулого. Російського впливу на півострові не має бути. "Це – запорука нашої безпеки. Тут ми ставку робимо на нові кадри: молоді, вмотивовані та компетентні. Вони все зроблять як слід", – розповіла Верещук. 

Читайте також: CNN про контрнаступ: в України ще багато козирів

Раніше, в міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій заявляли, що пріоритетним напрямом роботи Комісії є навчання дітей кримськотатарською мовою та підготовка кадрів для освітнього процесу.