UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вербують підлітків: на Харківщині зафіксували 40 випадків підпалу військових авто на замовлення росіян

Ворог залучає молодь через соцмережі.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що у регіоні зафіксували вже 40 випадків підпалу військових авто. Переважно це роблять підлітки віком від 12 до 18 років, правоохоронці встановили особи усіх правопорушників, йдеться у повідомленні Синєгубова у Telegram.

Він зазначив, що за підпал військових обʼєктів росіяни обіцяють молоді від 20 до 40 тисяч грн. Повідомлення із пропозицією вони отримують у Telegram.

Читайте також: Підпали автомобілів військових в Одесі організувала ФСБ РФ

"Звертаюсь до батьків із проханням приділяти більше уваги дітям під час їхнього перебування в соцмережах, щоб вони не ставали заручниками подібних злочинів та ворожої пропаганди", — закликав голова Харківської ОВА. 

Раніше на вербування українських дітей у соцмережах для підпалу автівок ЗСУ вказував уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. Він зазначав, що агресор пропонує за скоєння злочину кілька тисяч доларів.

Також СБУ повідомляла про затримання у Вінниці 17-річного юнака з Одеси, який на завдання ФСБ планував підпалити будівлю ТЦК. Його завербували через соцмережі, коли він шукав "швидких грошей". Тепер йому загрожує довічне.