UA / RU
Підтримати ZN.ua

Венеціанська комісія та судді КСУ обговорили реформування суду

В КСУ повідомили, що ще обговорювали з Венеціанською комісією.

Судді Конституційного суду України провели онлайн-зустріч з Венеціанською комісією, повідомила пресслужба КСУ. Тема зустрічі, серед іншого, стосувалася реформування діяльності Конституційного суду.

«Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький спільно з суддями Суду Віктором Городовенком, Олегом Первомайським, Петром Філюком, Галиною Юровською та Володимиром Мойсиком провели фахову зустріч з експертами Європейської Комісії «За демократію через право» (Венеційська Комісія)», - йдеться у повідомленні.

Вказано, що сторони обговорили низку питань щодо процесу реформування законодавства, що стосується порядку організації та діяльності КСУ, а також статусу його суддів. Крім того, під час зустрічі сторони приділили увагу іншим актуальним темам, та висловили готовність продовжувати активний діалог для поглиблення співпраці. 

Читайте також: У Зеленського вважають голову КСУ Тупицького "абсолютно неадекватним"

Як повідомлялося, що президент Володимир Зеленський звернувся до Венеціанської комісії з проханням оцінити ситуацію, яка виникла в Україні через рішення КСУ щодо певних аспектів антикорупційної реформи. 

У свою чергу Венеціанська комісія 7 грудня має опублікувати рішення за двома висновками на відповідну тему. Представити рішення планують під час засідання 11 грудня.

Якщо влада і всі її гілки не продемонструють достатньої політичної зрілості і відповідальності та не зможуть спільно виробити і прийняти рішення, які дадуть можливість Україні гідно вийти з нинішньої кризи, викликаної рішенням КСУ, наслідки для країни на зовнішній арені будуть дуже сумними. Детальніше в матеріалі Тетяни Силіної «У правовій прострації» в ZN.UA.