UA / RU
Підтримати ZN.ua

Венедіктова підписала депутатам п'ять підозр

Генпрокурор повідомила, кому і за що підписувала підозри.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повідомила про те, що підписала п'ять підозр народним депутатам. Про це вона повідомила в ефірі передачі "Право на владу".

Вона нагадала, що була головою комітету, коли знімали недоторканність.

"У нас одна справа проти народного депутата в суді, два депутата на 290-х, інші - ми чекаємо досудового розслідування. Перша підозра, підписана мною - підозра народному депутату Ківі. Потім був народний депутат Юрченко, після цього був кнопкодав. І останнім була людина, яка не заплатила приблизно 70 млн гривень податку за те, що продавала квартири не як ПП, а просто, як фізична особа", - заявила генпрокурор.

Читайте також: В Раді намагаються відновити відео, де зафіксовано кнопкодавство під час голосування за Шкарлета

Нагадаємо, 21 лютого 2020 року зафіксовано перший випадок кнопкодавства у Верховній Раді дев'ятого скликання. За даними "Чесно", тоді закарпатський мажоритарник Владислав Поляк не менше трьох разів кнопкодавив за відсутнього колегу під час розгляду поправок до законопроекту про відкриття ринку землі. У той же день проти народного депутата порушили кримінальну справу.

16 січня 2020 року набрав чинності закон щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами на пленарних засіданнях Верховної Ради. За кнопкодавство загрожує штраф, але для цього провину необхідно довести в суді.