UA / RU
Підтримати ZN.ua

Великобританія має намір посилити вплив в Україні у сферах освіти і культури

Британська рада пропонує розширити можливості українців навчатися в Англії.

Міжнародна організація Британська рада (British Council) вважає, що "Україна є стратегічним пріоритетом для Великобританії. Зміцнення довгострокових зв'язків між українськими та британськими громадянами та установами допоможе Україні стати успішною сучасною європейською нацією. Співпраця також буде сприяти проведенню реформ, необхідних для країни, щоб створити демократичне, стабільне і процвітаюче суспільство".

Британська рада розробила рекомендації для влади Англії, з метою посилити англійське присутність в Україні у сферах освіти, культури та громадянського суспільства. Зокрема, пропонується розширити можливості для українських громадян вчитися у Великобританії (наприклад, надавати більше стипендій) і розвивати онлайн-освіту для українців в університетах Великобританії.

"Університети можуть виступати в якості центрів розвитку в міських районах, але для цього Україна повинна закінчити реформу вищої освіти. У 2014-2015 роках тільки один український університет увійшов у міжнародний рейтинг найкращих ВНЗ. Незважаючи на те що на Україні працює понад 800 ВНЗ, не всі з них відповідають високим стандартам", - йдеться у звіті Британської ради.

Крім цього, кращі британські інституції, такі як Агентство по забезпеченню якості вищої освіти (The Quality Assurance Agency) і Британскоий фонд вищої освіти (The Leadership Foundation for Higher Education), можуть надавати експертні висновки для проведення реформи вищої освіти в Україні.

Також Британська рада відмічає необхідність підвищити рівень знання англійської мови серед викладачів українських університетів.

У березні британські інструктори приступили до тренувань українських силовиків. Військових України навчають надання медичної допомоги, оборонним тактик. Мова також йде про піхоту, розвідку, забезпечення та питання логістичного забезпечення військових України.

У червні міністр оборони Великобританії Майкл Феллон заявив, що його країна активізує програму підготовки для Збройних сил України, подвоївши витрати на військові навчання до 9,4 млн дол. "Ми подвоюємо нашу підготовку українських сил. Ми вже навчили близько 650. До осені поточного року ми навчимо близько 1000", - сказав він репортерам. Феллон зазначив, що Великобританія тепер має 75 тренерів, які працюють на шести ділянках у Західній Україні, а згідно з розширеною програмою це число буде збільшено.