UA / RU
Підтримати ZN.ua

Велика Британія подвоїть кількість РСЗВ, які спрямовує в Україну

Велика Британія "дуже задоволена" тим, як Україна використовує ракетні установки, вже надані Заходом.

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес підтвердив, що він відправить в Україну три установки залпового вогню, аналогічні американським системам HIMARS, а також значну кількість ракет до них з дальністю поразки до 80 км. Раніше Британія вже надала Україні три такі системи.

За словами Уоллеса, ця високоточна зброя вже допомагає Україні націлюватися на російські постачання боєприпасів та командні центри.

Уоллес заявив про додаткові поставки в Копенгагені, де бере участь у міжнародній конференції з союзниками, які обіцяють продовжувати військову та фінансову підтримку України.

Він сказав, що Британія "дуже задоволена" тим, як Україна використовує ракетні установки, вже надані Заходом. За його словами, українські сили показали, що вони дуже добре обирають, які цілі вражати, щоб швидко не закінчилися боєприпаси.

Читайте також: З кожним російським ударом Британія збільшуватиме підтримку України – Трасс

Уоллес зазначив, що це крок до переходу України від використання старої зброї радянської доби до сучасної зброї НАТО.

"Наша безперервна підтримка надсилає дуже чітке повідомлення: Британія та міжнародне співтовариство проти цієї незаконної війни і стоятимуть пліч-о-пліч, надаючи оборонну військову допомогу Україні, щоб допомогти їй захиститися від вторгнення Путіна", - сказав британський міністр.

Читайте також: Воллес повідомив про новий пакет допомоги для України: артилерія, РЛС та сотні дронів