UA / RU
Підтримати ZN.ua

Велика Британія, ЄС, США та Канада привітали громадян України з Днем Гідності і Свободи

Британське посольство запевнило у підтримці розбудови та захисту демократичної України.

США залишатимуться стійким партнером України на її шляху до євроатлантичної інтеграції та в її протистоянні тим, хто намагається порушити волю українського народу, зазначило посольство США у Twitter.

“8 років тому звичайні громадяни вийшли на київський Майдан заради мрії бачити Україну частиною об’єднаної, вільної та мирної Європи", – йдеться у повідомленні.

Представництво Євросоюзу в Україні також привітало українців зі святом.

"Сьогодні, у День Гідності та Свободи, Україна відзначає історичні події – втілення високих прагнень українців до демократії та свобод, коли Євромайдан став віховим моментом розбудови нації. ЄС визнає європейські прагнення України і вшановує всіх тих, хто боровся за них", - зазначили у посольстві ЄС. 

Дипломатичне посольство Канади в Україні зазначило, що приєднується до українського народу у вшануванні пам’яті тих, хто повстав – і віддав своє життя – задля побудови справедливої, вільної та демократичної України.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс знаголосили на підтримці розбудови та захисту демократичної України.

“Сьогодні Україна відзначає День гідності та свободи. Обидві цінності є основоположними для кожного українця, і за них варто боротися. Велика Британія поділяє ці цінності та пишається тим, що є другом і партнером України у розбудові та захисті вільної й демократичної країни”, – заявила Сіммонс.

Читайте також: Рада надала правову оцінку подіям Революції Гідності: хто з депутатів голосував проти постанови

У неділю, 21 листопада, в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Свято є відносно молодим, але дуже важливим для українців, оскільки пов'язане з початком двох доленосних для нашої країни подій: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.