UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Вегнерівців"-зеків вже 23 тисячі: історія одного з них та причини масового вербування від ЦНС

Їх смерть спричиняє значно менше обурення в суспільстві, а також не надто деморалізує кадрових військових з групи "Вагнера", пояснюють у Центры нацспротиву.

Вже 23 тисячі російських ув’язнених завербовані до групи "Вагнера", яку курує так званий кухар Путіна Євгєній Прігожин. У Центрі нацспротиву пояснюють масове залучення зеків до кремлівських військ тим, що їх смерть спричиняє суттєво менше обурення серед мас: 

"Їх смерть не резонує в російського суспільства й тому дозволяє росіянам не думати про втрати. Фактично ворог обмінює життя дешевих бійців на життя українців".

Читайте також: Гайдай: вибух на базі "вагнерівців" у Кадіївці

В'язнів використовують також задля зниження рівня деморалізації серед особового складу більш професійних військових-"вагнерівців". З них формують штурмові загони, натомість кваліфікований особовий склад ( цієї ПВК) й керівництво не бере участь в штурмі. 

"Командири груп спостерігають за діями “підлеглих”. При цьому, ці втрати не деморалізують".

"По чотири набої стріляли по дверях", – розповідав раніше українським журналістам про підготовку до бою один із судимих, Сєргєй Смірнов із Московської області. У його загоні зі 124 людей живі залишилися від сили 6.

Читайте також: Кадирівці залишили ЗАЕС перед приїздом комісії МАГАТЕ – ЦНС

Водночас місцеве підпілля продовжує надавати дані щодо розміщення "вагнерівців" на тимчасово окупованих територіях, що дозволяє завдавати ударів по пунктах управління. 

Читайте також: Путіну незабаром доведеться домовлятися з Прігожиним, щоб уникнути боротьби за владу — Newsweek

Раніше з'явився прогноз, що Пригожин використовує війну для підсилення своїх позицій, адже вже готується до боротьби за владу в Кремлі.