UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вечірка під час пандемії: у МОЗ дали поради, як убезпечити свято

Найкраще місце проведення - на відкритому повітрі.

Готуючись до святкування Нового року та Різдва у колі рідних і друзів, варто зважати на те, що коронавірус досі поруч. Як правильно організувати захід і убезпечити гостей, розповіли у Центрі громадського здоров’я МОЗ.

«Найкращий спосіб провести зимові свята — це залишитися вдома в тісному родинному колі. Якщо ви все ж вирішили організувати вечірку або піти в гості, дотримуйтеся простих порад, аби зменшити ризики поширення вірусу», - зазначають фахівці.

У разі поганого самопочуття вони радять залишатися вдома. Це нормально, якщо ви скасуєте або перенесете вечірку, наголошують у ЦГЗ.

Влаштовувати вечірку цьогоріч краще на відкритому повітрі, однак якщо захід планується вдома, варто заздалегідь продумати заходи безпеки та повідомити правила гостям.

«Чим більше профілактичних заходів ви вживатимете, тим безпечнішою буде ваша вечірка. Свята важливі, але ваше здоров’я і здоров’я ваших близьких, особливо найбільш вразливих, має бути на першому місці», - підсумували фахівці.

?Ми всі завжди чекаємо на новорічно-різдвяні свята, адже це час зустрічей із друзями, близькими й рідними. Особливо це...

Опубликовано Центр громадського здоров’я України Суббота, 26 декабря 2020 г.

Читайте також: Ляшко закликає українців святкувати Різдво та Новий Рік свідомо

Нагадаємо, 24 грудня уряд вніс зміни до постанови щодо профілактики поширення коронавірусу, і дозволив роботу кафе і ресторанів до 7:00 ранку. Раніше заклади громадського харчування мали працювати до 1:00 ночі. Однак вечірки та масові заходи там цього року не проводитимуться.

9 грудня уряд ухвалив рішення про посилення карантинних обмежень у січні. Загальнонаціональний карантин, який мав діяти до кінця року, Кабмін продовжив до 28 лютого. До кінця зими продовжений і режим надзвичайної ситуації.

З 8 по 24 січня заборонять відвідувати кафе та ресторани, закриють розважальні заклади, спортзали, фітнес-центри тощо. Салони краси та перукарні працюватимуть за умови попереднього запису і без очікування в залі. Попри те, що в цей період діятиме низка заборон, подібних до тих, які були під час весняного локдауну, транспорт працюватиме.