UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вдалося погодити дві додаткові локації для евакуації з Маріуполя – міськрада

Також до евакуаційної колони можна приєднатися на власному авто.

У понеділок, 2 травень, о 7:00 ранку мала початися евакуація з Маріуполя, місце збору – ТРЦ «Порт Сіті». Водночас у Маріупольській міській раді повідомили про додаткові локації для посадки українців.

«Є хороша новина. За підтримки ООН та Червоного Хреста сьогодні погоджено дві додаткові локації для посадки людей в евакуаційну колону, яка виїде із Маріуполя. Це – селище Мангуш та Луначарське кільце біля Бердянська. Якщо у вас залишилися родичі або знайомі там, намагайтеся зв'язатися з ними та передати інформацію щодо можливої евакуації», – йдеться у повідомленні.

ООН та Червоний Хрест підтвердили, що у Мангуші та на Луначарському кільці людям можна буде сісти в автобуси, які виїдуть з Маріуполя.  Крім того, до евакуаційної колони можна буде приєднатися на власному транспорті (у кінці колони).

Читайте також: Україна та ЄС обговорили санкції проти Росії та евакуацію з Маріуполя

Напередодні нарешті почалася довгоочікувана евакуація цивільних із Маріупольського металургійного заводу «Азовсталь». Вивезти вдалося близько сотні українців.

За попередніми даними в бомбосховищах заводу «Азовсталь» знаходиться близько тисячі цивільних маріупольців, у тому числі близько 60 дітей. Також там перебувають кілька сотень поранених українських військових. 

26 квітня Антоніу Гутерріш зустрівся у Москві з  президентом РФ Владіміром Путіном. Основними темами розмови, яка тривала близько години, були «пропозиції щодо гуманітарної допомоги та евакуації мирного населення» із зон конфлікту, а саме з обложеного міста Маріуполя. У результаті Путін «в принципі» погодився дозволити ООН та Міжнародному комітету Червоного Хреста надати допомогу в евакуації громадян із заводу «Азовсталь» у Маріуполі. Щоправда, наступного дня в Кремлі заявили, що РФ не давала остаточної згоди на проведення евакуації українців з заводу «Азовсталь». Згодом під час візиту до Києва Гутеріш назвав перемовини щодо евакуації з Маріуполя дуже складними.