UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчителі, які знаходяться не в Україні, більше не отримуватимуть виплати за простій — рішення Кабміну

Це стосується й тих, хо працює з дітьми з інвалідністю. 

Учора, 13 серпня, Кабмін ухвалив постанову щодо змін у розподілі коштів на  фінансування системи освіти — освітньої субвенції. Документ передбачає припинення виплат за простій вчителям, які знаходяться за межами України.

Раніше фінансування за простій отримували ті, чиї школи припинили свою діяльність через окупацію чи ведення бойових дій. Ці кошти надходили, незважаючи на те, де освітяни знаходяться фізично — на території України чи за її межами. Та тепер виплати отримуватимуть лише ті, хто перебуває в нашій країні, лише на них місцевим бюджетам виділять державну освітню субвенцію.

До того ж рішення стосується в тому числі й працівників ресурсно-інклюзивних центрів, тобто тих, хто працює з дітьми з інвалідністю, та, ймовірно, навіть тих, хто знаходиться на тимчасово окупованих територіях (щодо останнього пункту ще немає ясності).

"Освітня субвенція в частині оплати простою передбачається для педагогічних працівників закладів освіти та інклюзивно-ресурсних центрів, які перебувають на території України", — сказано в постанові уряду. 

Читайте також: ЦНС: Росіяни нагороджують вчителів з окупованих територій, які перейшли на бік ворога

Нагадаємо, в розпорядженні ZN.UA є ексклюзивний документ з результатами національного мультипредметного тесту по регіонах. Найвищий середній бал за НМТ отримали випускники шкіл у Києві, Львівській та Тернопільській областях.