UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вбивцю Фаріон ідентифіковано – у поліції спростували фейк, що шириться мережею

Фото нібито вбиці Ірини Фаріон є фейковим.

У мережі шириться фото нібито вбивці мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон. Як стверджується, на ньому зображений підозрюваний  – 21-річний житель Львівщини.

Центр протидії дезінформації із посиланням на Національну поліцію України повідомляє, що інформація про особу підозрюваного не відповідає дійсності.

Як йдеться у повідомленнях ЦПД та Національної поліції, зображений на поширюваному фото громадянин не має стосунку до вчинення цього злочину.

Читайте також: Відстріляна гільза, запланований злочин та «чоловік у капелюсі» – що вже зараз правоохоронці можуть сказати про вбивство Ірини Фаріон

У Центрі протидії дезінформації закликали українців довіряти лише джерелам верифікованої інформації.

Ірина Фаріон померла у львівській лікарні 19 липня внаслідок скоєного на неї кількома годинами раніше замаху. У Нацполіції наголосили, що вбивство не було спонтанним - стрілець готувався до злочину  завчасно. Президент Володимир Зеленський повідомив, що правоохоронці досліджують всі версії, включно з  причетністю до злочину Росії.

У Всеукраїнському об'єднанні "Свобода" також переконані, що Ірину Фаріон, яка була депутаткою від цієї політичної сили, вбила Росія.