UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вбивство трирічного сина бізнесмена Соболєва: обвинувачений частково визнав провину

Лаврега зізнався в підробці документів і необережному поводженні зі зброєю.

Андрій Лаврега, один з обвинувачених у вбивстві трирічного сина бізнесмена В'ячеслава Соболєва, частково визнав свою провину. Він зізнався в підробці документів, необережному поводженні зі зброєю та вбивстві хлопчика з необережності, але заперечує замах на його батька, передає «Громадське».

Прокурор Максим Червоний зачитав обвинувальний акт на судовому засіданні у четвер, 24 грудня. Він повідомив, що Лаврега стверджує, що не хотів вбивати Соболєва. За словами обвинуваченого, метою пострілу було залякування.

Сергій Семенов, якого звинувачують у пособництві у вбивстві, провини не визнає.

Двоє ймовірних організаторів замаху на Соболєва - Юрій Ткаченко і Юсуп Абуєв - знаходяться в міжнародному розшуку.

Читайте також: Адвокат Соболєва пов'язує підозрюваного у вбивстві дитини з суддею Ємельяновим

1 грудня минулого року невідомі невідомі обстріляли позашляховик Range Rover на розі вулиць Льва Толстого і Тарасівської у Києві. Смертельне поранення дістав трирічний син депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва.

Виконавцями вбивства слідство називає учасників АТО, ексбійців батальйону "Аратта" Української добровольчої армії Андрія Лаврегу та Олексія Семенова. 3 грудня затриманим оголосили підозру, суд відправив їх під арешт на два місяці. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення. Організатором вбивства слідство вважає 25-річного громадянина РФ Юсупа Абуєва.

Сам Соболєв рекомендував вісьмом особам, яких він вважає причетним до вбивства, пройти перевірку на поліграфі. За його словами, на це зголосився лише колишній депутат від "БПП" Олександр Грановський.

Уродженець Єнакієвого Донецької області В'ячеслав Соболєв в 2015 році був обраний до Київської облради від партії "Блок Петра Порошенка". У 1997 році він заснував мережу супермаркетів "Обжора" і за десять років продав бізнес. У 2005-2006 роках Соболєв був заступником мера Донецька, у 2010-2011 очолював ДП "Нафтогазмережі" - дочірнє підприємство НАК "Нафтогаз України", й обіймав посаду заступника голови правління "Нафтогазу".