UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підготовка вбивства посадовця СБУ Наумова: Суд скасував заочний арешт Нескоромному

Таке рішення суд ухвалив у закритому режимі.

Київський апеляційний суд скасував заочний арешт колишньому першому заступнику голови СБУ Дмитру Нескоромному, оголошеному у розшук за підозрою у замовленні вбивства одного зі своїх колег, йдеться у відповідному рішенні суду. Так, апеляційна інстанція скасувала рішення Шевченківського райсуду Києва про арешт Нескоромного до 10 квітня.

Суд скасував заочний арешт під час засідання 6 квітня, яке відбулося у закритому режимі. Судді прийняли відповідне рішення, бо сторона обвинувачення під час обрання запобіжного заходу Нескоромного без його участі не пред’явила достатньо документів для підтвердження оголошення підозрюваного в міжнародний розшук.

Зокрема, в ухвалі йдеться про те, що Служба безпеки не зверталася до Інтерполу, щоб отримати підтвердження про міжнародний розшук Нескоромного. 

Рішення оскарженню не підлягає.

Читайте також: Ексзаступника голови Служби безпеки Нескоромного чекають у НАЗК

Нагадаємо, 22 січня правоохоронці затримали полковника спецпідрозділу СБУ "Альфа" Юрія Расюка за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Згодом ЗМІ повідомили, що у замовленні вбивства генерала Наумова підозрюють колишнього першого заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного. ZN.UA першим повідомило про публічну версію мотиву усунення Наумова – той був єдиною перепоною для отримання Нескоромним високої посади в керівництві СБУ

Дмитро Нескоромний дійсно вів переговори про своє повернення в СБУ, переважно претендуючи на посаду першого заступника. При цьому він спілкувався щодо цього із заступниками голови Офісу президента України. Як стверджують наші джерела – Андрієм Смирновим і Романом Машовцем. Незадовго до гучних подій Нескоромний зустрічався з головою СБУ Іваном Бакановим. ZN.UA зібрало 10 пазлів про війну мишей і жаб в СБУ.