UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вбивство підлітка у фунікулері: співробітнику УДО оголосили підозру

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Правоохоронці повідомили про підозру в умисному вбивстві військовослужбовцю Управління державної охорони України, який причетний до смерті підлітка на станції київського фунікулера. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, ввечері 7 квітня на верхній станції фунікулера між підозрюваним та компанією молодиків виник конфлікт. Під час суперечки підозрюваний штовхнув одного із підлітків. Хлопець впав і головою розбив віконне скло та отримав порізи на шиї, від яких помер до приїзду лікарів.

Наразі підозрюваного затримано, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Читайте також: ДБР оголосило підозру в дезертирстві 15 охоронцям Януковича

За даними Telegram-каналу «Київ Оперативний», загиблий підліток разом зі своїми вісьмома друзями вирішили проїхатися на фунікулері, аби прогулятися Хрещатиком. Як розповіли друзі загиблого, за ними у вагончик фунікулера зайшов чоловік. Він до всіх чіплявся та нецензурно висловлювався.

Коли ж фунікулер вже зупинився, то загиблий хлопець виходив з вагончика останнім. До загиблого підійшов той самий чоловік та штовхнув його. У результаті хлопець впав, розбив головою скло та порізав шию. Як повідомили друзі загиблого, хлопця намагалися відтягнути від співробітника УДО. Хлопець зміг підвестися, зробити кілька кроків, а потім знепритомнів. 

Як згодом з'ясувалося, чоловік служить водієм в Управлінні державної охорони.

За цим фактом сьогодні ДБР відкрило кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство.