UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вбивство Фаріон розслідують сотні фахівців — речниця МВС

До злочину можуть бути причетними росіяни.

До розслідування вбивства мовознавиці та колишньої депутатки ВРУ Ірини Фаріон залучили сотні фахівців. Серед можливих мотивів злочину — особиста неприязнь, повідомила у коментарі «Укрінформу» речниця Міністерства внутрішніх справ Мар'яна Рева.

«Станом на зараз триває активна робота із розкриття злочину. Сотні фахівці залучені до цих заходів», — заявила речниця.

Читайте також: Буданов прокоментував вбивство Фаріон та назвав мотив

Вона також розповіла про версії мотиву скоєння злочину. Слідство вважає, що Фаріон могли вбити через особисту неприязнь або її громадську діяльність. У МВС також розглядають версію про причетність РФ до вбивства, аби дестабілізувати ситуацію в країні.

Нагадаємо, у Фаріон стріляли 19 липня у дворі її будинку у Львові. Нападник поцілив їй у скроню, мовознавиця померла у лікарні за декілька годин. Вбивцю досі шукають.

Раніше джерела «Суспільного» повідомляли, що вбивство Фаріон готували щонайменше місяць. У поліції вважають, що злочин був замовним, а його виконавець — худорлявий чоловік, якому на вигляд 20 років. Свідки вказують саме на нього, він «засвітився» на камерах спостереження за вісім днів до вбивства. Правоохоронці  також припускають, що підозрюваний міг мати спільників.