UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ваучер на навчання: як його отримати звільненим з полону

Роз'яснення дали у Державній службі зайнятості.

В Україні деякі громадяни можуть отримати від держави ваучер на навчання. Він дозволяє безоплатно пройти навчання у закладах освіти за затвердженим переліком професій і спеціальностей.

Фахівці Державної служби зайнятості розповіли, як звільненим з полону отримати ваучер на навчання.

Читайте також: Безкоштовні курси перекваліфікації для жінок: які професії можна отримати

Хто зі звільнених з полону може отримати ваучер

Ваучер на навчання може отримати особа, стосовно якої встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після її звільнення, та яка відповідає наступним вимогам:

Читайте також: ВПО можуть отримати грант на власну справу

Які документи потрібні для отримання ваучера на навчання

Щоб отримати ваучер, особа має подати заяву онлайн або звернутися особисто до центру зайнятості та подати наступні документи:

Рішення про видачу ваучера приймає центр зайнятості не пізніше ніж на восьмий робочий день з дня подання вищезазначених документів.

«Центр зайнятості інформує особу про прийняте рішення щодо видачі ваучерів протягом трьох робочих дня з дня його прийняття», – йдеться у повідомленні.

Для отримання ваучера необхідно звернутися до центру зайнятості протягом п’яти робочих днів з дня надходження відповідного повідомлення.

Перелік спеціальностей та професій для навчання за якими може бути виданий ваучер, затверджений наказом Міністерства економіки України від 11.04.2023 № 2040.

Раніше у Мінветеранів пояснили, як військові можуть отримати освіту та підвищити кваліфікацію.