UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ватажок терористів Гіркін вів розвіддіяльність під патронатом Російської православної церкви

Гіркін був практично постійним членом делегацій православних в Україні. Є підтвердження, що він планомірно відвідував Південні і Східні єпархії УПЦ.

Російський слід в анексії Криму і підтримці терористів на Донбасі відкрився трохи під іншим кутом. Виявляється, що так званий "Стрєлок" Ігор Гіркін - один з керівників терористів на Донбасі - добре вивчив Україну ще до окупації Криму під патронатом Російської православної церкви і кремлівського мільярдера, повідомляє ТСН.

Розкопані факти свідчать: прикриваючись православ'ям, члени російської Думи разом зі "Стрєлком" готували спецоперацію в Україні задовго до кримського псевдореферендуму.

За місяць до захоплення Криму, 30 січня, у Сімферополь під патронатом Російської православної церкви і патріарха Кирила з Афону привезли православні предмети культу - так звані "дари волхвів".

Безпеку реліквії довірили охороняти Гіркіну. "Фактично Гіркін, прикриваючись цією святинею, використовував поїздку для проведення розвідок на території України, у Криму, і проводив зустрічі з керівником самопроголошеного уряду Аксьоновим", - розповів оперативник СБУ.

Виявилося, що Гіркін був практично постійним членом делегацій православних в Україні. Є підтвердження, що він планомірно відвідував Південні і Східні єпархії УПЦ. Фактично це можна розцінювати як тепер розвідувальну і підготовчу місію.

І, судячи з усього, він був не один такий паломник. !zn

Читайте також:

Диверсант Стрєлков проголосив себе головнокомандувачем ДНР і оголосив війну Україні

Ватажки бойовиків зі сходу України попросили допомоги у Бога і жінок