UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ватажок бойовиків "ДНР" підписав "наказ" про припинення вогню

При цьому бойовики погрожують "припиняти атаки супротивника".

Сайт так званої "Ради міністрів ДНР" повідомляє, що ватажок терроритической організації Олександр Захарченко наказав бойовикам з початку 15 лютого припинити вогонь.

В повідомленні наводиться фото відповідного "наказу".

"Згідно з документом, на виконання Мінських угод, з 01.00 15 лютого (00:00 за Києвом - ред) вводиться режим припинення вогню", - йдеться в документі.

При цьому бойовики погрожують "припиняти всі дії противника, які можуть бути розцінені як атака або ведення прицільного вогню по військам, житловим будинкам або інфраструктурі республіки".

У суботу, 14 лютого, напередодні запланованого припинення вогню, Захарченко заявив, що він нібито підтримує встановлення перемир'я і готовий дотримуватися його умов. Однак він заявляє, що вважає Дебальцеве, яке зараз контролюють українські війська, внутрішньою територією ДНР, фактично визнавши, що бойовики продовжують бої в цьому районі. Крім того, за його словами, "ДНР" вважає своєю всю територію Донецької області і готова отримати контроль над нею "немирними спобобами", якщо Київ не надасть бойовикам "фактичну незалежність".

У РНБО України розцінює такі заяви як спробу зірвати перемир'я.

supcourt-dnr.ddns.net