UA / RU
Підтримати ZN.ua

Варшава передасть Києву 60 вагонів метро, а Братислава – 25 автобусів

Про це стало відомо після зустрічі Кличка з мерами чотирьох столиць країн Європейського Союзу.

Влада польської столиці планує відправити Києву 60 вагонів метро, а головне місто Словаччини – передати 25 міських автобусів. Про це повідомила КМДА за підсумками зустрічі міського голови Віталія Кличка з мерами чотирьох європейських столиць: Варшави – Рафалом Тшасковським, Братислави – Матушем Валлом, Праги – Зденеком Гржибом і Будапешта – Гергелем Корачонем (усі п’ять населених пунктів є членами Пакту вільних міст).

Під час заходу Кличко підписав листа з Тшасковським, який закріпив наміри столиць України та Польщі щодо співробітництва між їхніми метрополітенами. У межах цієї угоди й було оголошено про надання 60 вагонів.

За даними КМДА, згадані столиці держав ЄС допомагали Києву і впродовж попередніх місяців повномасштабної війни РФ проти нашої держави.

Зокрема, Прага надала 16 вагонів з продовольством, 400 теплових гармат і десять генераторів, Будапешт відправив потужний генератор для «Київтеплоенерго» і допоміг оздоровити українських дітей на території Угорщини, а Варшава стала логістичним центром для передачі Києву гуманітарної підтримки від інших партнерів.

Читайте також: Київ отримав від фінського міста Тампере три пасажирських автобуси – Кличко

У міській адміністрації Києва пояснили, що мери чотирьох європейських столиць відвідали 11 січня Україну для того, щоб продемонструвати свою підтримку й намір продовжувати допомогу головному місту нашої країни. Вони, зокрема, планують далі надавати Києву обладнання для проходження зими, передавати гуманітарну допомогу та сприяти майбутньому відновленні.

Раніше стало відомо, що Київ, ймовірно, стане містом-побратимом Копенгагена. Датська столиця зробить виключення на тлі російського повномасштабного вторгнення на територію України.