UA / RU
Підтримати ZN.ua

Варіант виходу ЗСУ з Авдіївки не розглядається. З тих росіян, які увійшли з місто, не всі змогли вийти — офіцер 59-ї ОМПБр

За словами Цехоцького, за чотири місяці на цьому напрямку РФ втратила 14 тисяч окупантів. 

Кілька днів тому у мережі з'явилася інформація про те, що піхотні підрозділи росіян вже зайшли в Авдіївку Донецької області. Втім, офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади Сергій Цехоцький запевнив, що окупанти вже залишили місто. Щоправда, зробили це лише ті, хто зміг. 

Також під час телемарафону військовий нагадав, що українці в таких питаннях повинні довіряти лише офіційній інформації від Генштабу. Адже, за словами Цехоцького, наразі варіант виходу Сил оборони з Авдіївки не розглядається. 

"На жодному рівні такі питання не обговорювались. Всі позиції гідно тримаються, зліва і справа. Позиції укріплюються, робляться нові пастки для ворога", — заспокоїв офіцер. 

Він розповів, що в Авдіївці за кілька місяців РФ втратила стільки військових, скільки СРСР за десятиліття в Афганістані — приблизно 14 тисяч окупантів. 

Читайте також: З 1 січня росіяни скинули на Авдіївку 300 авіабомб – Барабаш

Нагадаємо, фахівці нідерландського порталу розвідки на основі відкритих джерел Oryxspioenkop дійшли висновку, що від початку масштабного наступу на Авдіївку російські війська втратили вдесятеро більше техніки, ніж Сили оборони. Йдеться про 531 одиницю окупантів проти 43 одиниць захисників.