UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вакцинація вже зараз показує рівень захисту в 72% — експерт

За 8 днів з понад 27 тисяч госпіталізованих лише 1595 — вакциновані

МОЗ опублікував дані про частку госпіталізацій вакцинованих пацієнтів серед усіх випадків за останніх 8 днів. На основі цих даних, за версією системного аналітика Євгена Істребіна в Facebook, можна робити висновок, що вакцинація показує рівень захисту в 72%.

«Дані доступні тільки з 11 жовтня, маємо для розрахунку всього 8 днів. За 8 днів було госпіталізовано 27461 пацієнт, з них 1595 пацієнт були вакциновані хоча б однієї дозою (5,8%). З урахуванням числа вакцинованих громадян 1 дозою 7,9 млн, і чисельності населення 38 млн маємо 21% вакцинованого населення першою дозою. Таким чином виходить, що вакцинація забезпечила захист 72%», — написав Істребін.

Експерт вважає, що якщо провести аналіз по тим, хто отримав повний курс вакцинації, і минуло не менше 14 днів з моменту закінчення курсу, то результат буде 80-90%, як і в країнах, де відповідально і детально ведеться медична статистика.

Читайте також: Через який час після COVID можна вакцинуватися: коментар Віктора Ляшка

Нагадаємо, що в Румунії лікарі написали колективний лист своїм співгромадянам під назвою «Крик відчаю» : в ньому медики просять людей вакцинуватися від коронавірусу, бо система охорони здоров'я вже не витримує кількість COVID-хворих. Лист опублікувала неурядова організація «Коледж лікарів Бухареста».