UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВАКС продовжив запобіжний захід для Микитася ще на два місяці

Ексдиректор "Укрбуду" продовжить носити електронний браслет.

Вищий антикорупційний суд продовжив термін дії запобіжного заходу для експрезидента державної корпорації "Укрбуд" Максима Микитася ще на 2 місяці. Про це повідомляє прес-служба Вищого антикорупційного суду в Facebook.

"Сьогодні, 12 лютого, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду продовжив термін дії обов'язків, покладених на екс-президента державної корпорації "Укрбуд" ще на 2 місяці. Підозрюваний зобов'язаний виконувати покладені на нього раніше обов'язки", - йдеться в повідомленні.

зокрема, уточнили в ВАКС, підозрюваний не може залишати місце проживання без дозволу слідчого, прокурора, слідчого судді чи суду; повинен утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними і свідками у кримінальному провадженні; здати на зберігання у відповідний підрозділ Державної міграційної служби свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право виїзду за кордон, а також носити електронний засіб контролю ("браслет").

У липні минулого року слідчі ДБР почали розслідування щодо нападу Микитася на Сергія Пінчука. Кримінальне провадження відкрили за ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). У вересні Держбюро розслідувань повідомило Микитасю про підозру.

Як повідомляли місцеві ЗМІ, спочатку між Микитасем і Пінчуком виникла словесна перепалка, під час якої депутат погрожував голові сільради в'язницею. Потім між чоловіками почалася бійка в якій Микитась розбив об стіну мобільний телефон Пінчука.