UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВАКС призначив нардепу Горвату 26,8 млн грн застави. Які ще зобов'язання матиме депутат

Його підозрюють у заволодінні 320 га державних земель

Вищий антикорупційний суд у понеділок, 6 листопада, обрав запобіжний захід народному депутату Роберту Горвату, підозрюваному у справі щодо заволодіння державними землями. Суд призначив заставу в розмірі 26,840 млн грн, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Telegram.

Читайте також: Суд обрав запобіжний захід народному депутату Дубінському

Як зазначають у САП, під час засідання суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ.

У разі сплати застави підозрюваний буде мати такі обов’язки:

Читайте також: Ухвала про зміну запобіжного заходу Кауфману виявилась засекреченою: на її оголошення не допустили навіть сторону обвинувачення

Нагадаємо, що 25 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно із Національним антикорупційним бюро оголосила підозру чинному депутату Верховної Ради у заволодінні земельними ділянками площею понад 320 га, що завдало державі збитків на понад 123 млн грн. Згодом стало відомо, що йде мова про Роберта Горвата з групи “Довіра”.

Раніше повідомлялося, що НАБУ та САП оголосили підозру іншому  народному депутату  Ярославу Дубневичу. Його підозрюють у розкраданні газу на 2,1 млрд грн. Водночас це вже друга кримінальна справа із корупційною складовою щодо Ярослава Дубневича.