UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вагнерівці будують на Донбасі кілометрове укріплення – знімки Maxar

Хоча укріплення могло б допомогти захиститися від фронтальної атаки, ніщо не заважає українським силам просто об’їжджати його як перешкоду.

Майже 2-кілометрове укріплення було збудовано біля окупованого Росією міста Гірське на сході України, про це свідчать нові супутникові знімки Maxar Technologies, передає CNN.

Укріплення складається з чотирьох рядів цементних пірамід, які, як сподіваються росіяни, зупинять українську техніку та танки від просування на схід. За протитанковими укріпленнями розташований великий рів.

Maxar Technologies

Додаткові супутникові знімки Європейського космічного агентства показують, що копання траншеї велося у дві частини: першу секцію траншеї копали, починаючи з 25 вересня; друга частина траншеї була вирита десь між 30 вересня і 5 жовтня.

Читайте також: ПВК «Вагнер», ймовірно, намагається неявно критикувати російське Міноборони – ISW

Maxar Technologies

Два російські ЗМІ повідомили про фортифікаційну споруду, яку вони назвали «лінією Вагнера», маючи на увазі російську найманську групу ПВК "Вагнера".

Читайте також: ЗСУ можуть звільнити Херсон та просунутися на Донбасі протягом наступних шести тижнів — NYT

Хоча укріплення могло б допомогти захиститися від фронтальної атаки, ніщо не заважає українським силам просто об’їжджати його, які простягаються лише на 1,6 кілометра або трохи більше милі.