UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Вадатурського зробили конкретною ціллю»: в ОПУ відреагували на загибель аграрія

Росія продовжує кампанію терору, щоб змусити українців здатися.

Загибель президента аграрної компанії «Нібулон» Олексія Вадатурського та його дружини внаслідок обстрілу окупантами Миколаєва – не випадковість, а продумане й організоване умисне вбивство, вважає радник керівника ОПУ Михайло Подоляк.

«Точне влучання ракети не просто в будинок, а в конкретне крило — спальню – не залишає сумнівів у наведенні та корегуванні удару. Ще раз: Вадатурського зробили конкретною ціллю»,  - пише Подоляк.

На його думку, вбивство одного з найбільших аграріїв країни та ключової людини у регіоні вписується у логіку розв’язаної росіянами кампанії терору, метою якої є залякати, дестабілізувати та зламати українське суспільство.

Елементами цієї кампанії також є поширення відео знущань окупантів над полоненими військовими, обстріл Вінниці та трагедія в Оленівці.

«В історії ще не було випадку, коли терористи змусили б когось здатися. Росія зробила величезну помилку, ставши на цю слизьку стежку», - підсумував він.

Російська пропагандистка Маргаріта Сімоньян побічно підтвердила, що удар по будинку Вадатурського був цілеспрямованим.

«Це і  є денацифікація в дії. (…) Денацифікація тримає і продовжується правильно», - написала Сімоньян після того, як мер Миколаєва Олександр Сєнкевич підтвердив загибель  аграрія.

Однак вже за кілька годин пропагандистка почала просувати тезу про начебто «замовлення з Києва».

Читайте також: Вілкул пообіцяв 50 тис грн за кожного шпигуна в Кривому Розі

У ніч на 31 липня Миколаїв зазнав найбільш масованого обстрілу від початку повномасштабної війни, ворог гатив забороненими касетними боєприпасами. На місцях влучань зайнялися пожежі.