UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ЗСУ на коронавірус хворіють понад 1,2 тис. осіб

За весь час пандемії від COVID-19 одужали понад 13 тис. військових.

Протягом минулої доби у лавах Збройних сил України виявили 11 нових випадків коронавірусу, повідомила пресслужба Медичних сил ЗСУ. На сьогоднішній день в Збройних силах хворіють 1 262 особи.

“Станом на 10.00 10 січня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє – 1262 особи. Всього за час пандемії одужало – 13277 осіб, летальних випадків – 38”, - повідомили в Медсилах.

Вказано, що на ізоляції перебувають 46 осіб. У п’яти осіб ізоляція закінчується у найближчі дві доби.

“За минулу добу зареєстровано 11 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них до закладів охорони здоров’я госпіталізовано 2 особи”, - додали у пресслужбі.

Вдома під наглядом лікарів від коронавірусу лікуються дев’ятеро осіб, з них семеро військових перебувають у Дніпропетровській області, ще двоє - у Миколаївській.

✍Епідемічна обстановка в Збройних Силах України. Станом на 10.00 10 січня в Збройних Силах України на гостру...

Опубліковано Командування Медичних сил Збройних Сил України Неділя, 10 січня 2021 р.

Читайте також: У Канаді зафіксували перший випадок зараження новим штамом коронавірусу

Станом на 10 січня в Україні виявили 1 115 026 випадків коронавірусу. Зокрема, протягом минулої доби, COVID-19 зафіксували у 5 011 осіб.

В Україні 8 січня почали діяти посилені карантинні обмеження, введені до 24 січня включно з метою запобігання поширенню COVID-19.

У цей період на території України забороняється робота кафе, ресторанів, барів (вони зможуть тільки доставляти замовлення і видавати їх на винос) робота кінотеатрів і театрів; робота фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів.

Заборонена також робота торгово-розважальних центрів. Але це обмеження не стосується торгівлі харчовими продуктами, ліками, виробами медичного призначення, засобами гігієни, побутової хімії, засобами зв'язку, друкованими ЗМІ, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися тільки за допомогою адресної доставки замовлень.

Крім того, протягом 8-24 січня заборонено проведення розважальних, спортивних і культурних масових заходів; непродовольчих ринків. Також в період дії посиленого карантину забороняється відвідування навчальних закладів, крім дитячих садків.