UA / RU
Підтримати ZN.ua

В зоні АТО загострилася ситуація на Артемівському напрямку

Обстріли з використанням стрілецької зброї фіксувалися по всій лінії зіткнення.

В ніч на понеділок ситуація в зоні проведення АТО на сході України загострилася на Артемівському напрямку, повідомляє штаб операції.

"В районі населених пунктів Семигір'я і Перше Травня найманці стріляли по наших позиціях зі ствольної артилерії калібру 122 мм. В цьому ж секторі зі 120-мм мінометів по три рази за ніч було обстріляно Ленінське. Біля Славковичів і Першого Травня по українських позиціях ворог бив з танків", - йдеться в повідомленні.

В районі Опитного, Авдіївки, Шахти Бутівка, Широкиного бойовики обстрілювали позиції українських військ з 120-мм мінометів.

"Крім того, практично вздовж всієї лінії розмежування противник провокував наших захисників на відкриття вогню, активно використовуючи стрілецьку зброю, гранатомети і великокаліберні кулемети", - наголошується в повідомленні.

За ніч в зоні АТО українські військові понад 10 прольотів ворожих розвідувальних БПЛА, переважно в районі Луганська і на Артемівському напрямку.

У неділю повідомлялося, що бойовики обстріляли спостерігачів місії ОБСЄ та центру по контролю і координації питань припинення вогню.