UA / RU
Підтримати ZN.ua

В зоні АТО за добу загинув один український військовий, ще шестеро поранені

В Авдіївці за добу по позиціях українських військових було випущено 20 мін і 80 артснарядів.

Сили АТО зазнали в боях з терористами втрати

За минулу добу в ході бойових дій на Сході України один український військовий загинув, ще шестеро були поранені, повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок активних бойових дій, на жаль, один військовий загинула, шестеро отримали поранення", - заявив він на брифінгу в Києві.

При цьому Лисенко не уточнив, на якій саме ділянці фронту сили АТО понесли втрати.

Найгарячіше протягом минулої доби було на донецькому напрямку, де бойовики обстрілюють з важкого озброєння позиції сил АТО на ділянці Авдіївка – Красногорівка. Лише в Авдіївці за добу по позиціях українських військових було випущено 20 хв і 80 артснарядів. Противник також застосував міномети калібру 120 мм та 122 мм гаубиці і 152 мм

Читайте також: Керівництво "ЛНР" пообіцяло бойовикам високі премії за захоплення в полон "найманців НАТО" - ІС

Нагадаємо, 19 липня стало відомо про загибель в зоні АТО сімох та пораненні чотирнадцяти українських військовослужбовців.

Глава генштабу ЗСУ Віктор Муженко у зв'язку з цим заявив, що Україна дасть адекватну відповідь на активність противника.

В той же день секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що в разі продовження небезпечного загострення ситуації на сході України, РНБО може внести до порядку денного питання про введення в країні військового стану.