UA / RU
Підтримати ZN.ua

В зоні АТО за добу загинули двоє українських військових, ще п'ятеро поранені

Бойовики збільшили кількість збройних провокацій.

Двоє бійців загинули

За минулу добу, 20 червня, в Донбасі в зоні проведення антитерористичної операції в результаті бойових дій двоє українських військових загинули.

"За минулу добу внаслідок бойових дій, на превеликий жаль, двоє українських військових загинули і п'ятеро отримали поранення", - повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

При цьому спікер не уточнив, на якій ділянці фронту сили АТО понесли втрати. Також Мотузяник відзначив збільшення збройних провокацій з боку бойовиків.

Читайте також: Бойовики 41 раз обстріляли позиції сил АТО в Донбасі

Перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль заявляв, що за два роки в Донбасі вбили 10 тис. українських громадян, були поранено – понад 20 тисяч осіб, а близько 1,8 млн осіб стали біженцями. За його словами, російські військові в Донбасі, незважаючи на Мінські домовленості, влаштовують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і продовжують обстрілювати позиції ЗСУ.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.